• Uitnodiging evenement VEILIG, OVERAL EN ALTIJD

  In het kader van de wereldwijde campagne Orange the World, stop geweld tegen vrouwen, nodigen wij jullie van harte uit voor ons evenement VEILIG, OVERAL EN ALTIJD op zaterdagochtend 25 november in Foroxity Filmarena Roermond. De samenwerkende vrouwenclubs (lees meer)

 • Uitnodiging debat “Ik voorkom geweld tegen vrouwen”

  In het kader van de wereldwijde campagne Orange the World, stop geweld tegen vrouwen, nodigen wij jullie van harte uit voor een debat op zaterdagochtend 19 november in Foroxity Filmarena Roermond. De clubs van Soroptimisten en Zonta uit (lees meer)

 • Op 3 juli 2022 organiseerde Zonta Ruremonde in de Praktijkschool Roermond een geslaagde luisterlezing, gepresenteerd door Maurice Wiche. Het was een perfect cultureel middagje-uit waarin de aanwezigen met behulp van verbale informatie, geprojecteerde beelden en teksten de overeenkomsten, verschillen en invloeden van negen dirigenten te horen en te zien kregen. Aansluitend was er een hapje en een drankje verzorgd door docenten van de Praktijkschool Roermond. Met de opbrengst van deze luisterlezing ondersteunt Zonta Ruremonde het programma EEN tegen EENZAAMHEID en in het bijzonder Resto VanHarte. Resto VanHarte streeft naar een Nederland met minder eenzaamheid en organiseert en stimuleert ontmoetingen tussen buurt-bewoners om zo de zelfredzaamheid van individuen en de samenredzaamheid van lokale gemeenschappen te vergroten. Resto VanHarte zal ook in Roermond binnenkort van start gaan. De heer Hein van der Kroft ontving uit handen van Sandra Wigmans (voorzitter Zonta Ruremonde) een cheque ter waarde van € 2.500.

  Luisterlezing 3 juli 2022

  Op 3 juli 2022 organiseerde Zonta Ruremonde in de Praktijkschool Roermond een geslaagde luisterlezing, gepresenteerd door Maurice Wiche. Het was een perfect cultureel middagje-uit waarin de aanwezigen met behulp van verbale informatie, geprojecteerde beelden en teksten de overeenkomsten, verschillen en invloeden van negen dirigenten te horen en te zien kregen.

  Aansluitend was er een hapje en een drankje verzorgd door docenten van de Praktijkschool Roermond.
  Met de opbrengst van deze luisterlezing ondersteunt Zonta Ruremonde het programma EEN tegen EENZAAMHEID en in het bijzonder Resto VanHarte.

  Resto VanHarte streeft naar een Nederland met minder eenzaamheid en organiseert en stimuleert ontmoetingen tussen buurt-bewoners om zo de zelfredzaamheid van individuen en de samenredzaamheid van lokale gemeenschappen te vergroten. Resto VanHarte zal ook in Roermond binnenkort van start gaan. De heer Hein van der Kroft ontving uit handen van Sandra Wigmans (voorzitter Zonta Ruremonde) een cheque ter waarde van € 2.500.

 • Een luisterlezing! Presentatie Maurice Wiche

  Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Iedereen moet voelen dat je ertoe doet – ook als je minder vitaal en actief bent. Zonta Ruremonde ondersteunt dan ook van harte het programma Eén tegen eenzaamheid.

  Een luisterlezing! Presentatie Maurice Wiche
  Informatie, luisterfragmenten en bijbehorende beelden over de overeenkomsten, verschillen en invloeden van negen dirigenten,
  jong, (stok)oud, man, vrouw. Met aansluitend een hapje en een
  drankje. Bij mooi weer in de tuin.

  Datum : zondag 3 juli 2022 | Tijd : 15.oo uur
  Locatie Heinsbergerweg 192, Roermond

  Alle opbrengsten komen ten goede van Resto vanHarte

 • Golfdag 9-9-2016

  Onder een stralend blauwe hemel is onze jaarlijkse golfdag weer een succes geworden. Maar liefst 10 flights namen deel aan de wedstrijd volgens spelvorm Texas Scramble. Daarnaast was voor de niet-golfers een wandeltocht door het Hunselse land. Ook (lees meer)

 • FILM “WOMEN IN GOLD”

  Op vrijdag 11 maart 2016 heeft Zonta Club Ruremonde haar 10e verjaardag gevierd met de film “Women in Gold”. Het jubileum vond plaats in Royal Theater Roermond.  Het was de perfecte omgeving voor het Jugendstil thema van de (lees meer)

 • 2011 Symposium ”Vrouwenquotum, Oerdriften, Onzin of Werkelijkheid”

  Ter ere van ons eerste lustrum is in het kleurrijke gebouw van Niekée te Roermond een Symposium georganiseerd met als titel ”Vrouwenquotum, Oerdriften, Onzin of Werke­lijkheid”. Tijdens dit symposium hebben spraakmakende sprekers, waaronder Anne-Marie van Gaal, hun visie (lees meer)

 • Golfdag 4 september 2015

  Op vrijdag 4 september heeft Zonta Ruremonde haar jaarlijkse golfdag georganiseerd.Ditmaal op de golfbaan te Hunsel, Land van Thorne. De funddraising was dit jaar voor het Toon Hermanshuis te Roermond.

 • Midzomernacht concert, 20 juni 2015

  Vrouwen  geven cheque aan vrouwen De vrouwen van serviceclub Zonta Ruremonde vierden midzomernacht , 20 juni 2015, met een fraai benefietconcert, uitgevoerd door Blazersensemble Zuiderwind. Elk jaar zetten wiij vrouwen van Zonta Ruremonde  ons in, om zoveel mogelijk geld bij (lees meer)

 • September 2013

  Tijdens een stralende dag is een landelijke dames golfdag georganiseerd bij Burggolf Herkenbosch. De opbrengst van dit project is bestemd voor de Stichting Leerhulp ten behoeve van ouders, die niet in staat zijn om de kosten van excursies (lees meer)

 • 14 juni 2012 Haringparty

  Op 14 juni hebben wij in Gasterie-Grand Café Nautilus te Roermond een haringparty georganiseerd, waarbij toenmalig burgemeester Henk van Beers acte de presence heeft gegeven. Er is toen buitengewoon gul gedoneerd ten behoeve van een aantal baby-bedenktijdpoppen, die (lees meer)

 • 2011 Symposium ”Vrouwenquotum, Oerdriften, Onzin of Werkelijkheid”

  Ter ere van ons eerste lustrum is in het kleurrijke gebouw van Niekée te Roermond een Symposium georganiseerd met als titel ”Vrouwenquotum, Oerdriften, Onzin of Werke­lijkheid”. Tijdens dit symposium hebben spraakmakende sprekers, waaronder Anne-Marie van Gaal, hun visie (lees meer)

 • 2009 Fair d’Hiver

  Vanwege het succes van de Voorjaarsfair is dit jaar een Fair D’hiver in de gangen van het Kartuizer Klooster te Roermond georganiseerd. De opbrengst van dit serviceproject is ten goede gekomen aan het Moedercentrum Maxima te Roermond, dat (lees meer)

 • 2008 Voorjaarsfair

  In de gangen van het Kartuizer Klooster te Roermond is een Voorjaarsfair georgani­seerd ten behoeve van een tuinhuis voor het Logeerhuis, dat verbonden is aan St. Anna te Heel, een Stichting die verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding biedt (lees meer)

 • 2007 Wijnproefavond

  Met een rondleiding door de Caroluskapel in Roermond en een wijnproefavond is geld ingezameld voor Kappersoefenmodellen voor de Praktijkschool Roermond (Petrus Dondersschool), een school voor jongeren die moeite hebben met theoretisch leren en vooral leren door doen.

 • 2005 Symposium Huiselijk Geweld

  In het kader van onze oprichting is een symposium georganiseerd over Huiselijk Geweld in het stadhuis te Roermond, waarvan de opbrengst ten goede is gekomen aan de Stichting Slachtofferhulp Midden-Limburg, ten behoeve van het toen nog onbeken­de Meldpunt (lees meer)

 • Femmes for Freedom

  In het 10e lustrumjaar 2014 steunt Zonta Nederland Femmes for Freedom, een organisatie die streeft naar huwelijkse vrijheid en gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

 • Fundraising

  Fundraising heeft het inzamelen van geld tot doel. Deze gelden worden beschikbaar gesteld aan projecten die de maatschappelijke positie dan wel het welzijn van vrouwen bevorderen.

 • Zonta says NO!

  Zonta Says NO to Violence Against Women, A campaign to end violence against women and girls “Zonta Says NO to Violence Against Women” is a Zonta International campaign to raise awareness of and increase actions to end violence (lees meer)

 • ZIF

  Het doel van de Zonta International Foundation (ZIF) is de charitatieve en educatieve programma’s van Zonta International te steunen. De ZIF verhoogt het geld waarmee Zonta International programma’s over de hele wereld financiert.