Midzomernacht concert, 20 juni 2015

Vrouwen  geven cheque aan vrouwen

De vrouwen van serviceclub Zonta Ruremonde vierden midzomernacht , 20 juni 2015, met een fraai benefietconcert, uitgevoerd door Blazersensemble Zuiderwind. Elk jaar zetten wiij vrouwen van Zonta Ruremonde  ons in, om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor een goed doel in de eigen omgeving.  Dit jaar reikten we de cheque van € 3000,- uit, aan Stichting Wilskracht te Reuver-Roermond. Stichting Wilskracht helpt vrouwen die te maken hebben met  huislijk geweld  of sociaal-maatschappelijke problemen. De Stichting  besteedt dit geld aan de restauratie van ‘hotel de botel’, een caravan voor de opvang van vrouwen die het huis moeten ontvluchten.

Wij verwelkomden de 120 concertbezoekers in de eeuwenoude Caroluskapel, onder het kleurrijk  Rococo plafond met het alziend oog. Blazersensemble Zuiderwind wordt gevormd door Zuid-Nederlandse musici die actief zijn in diverse Nederlandse orkesten.

Zij staan voor de ware ensemblecultuur en boden o.l.v. dirigent Eric Somers, met passie, muziek die de mystiek van de zonnewende uitdrukt.  In de pauze en gezellige nazit, genoten  we  van het royale aanbod van petit fours, hapjes en drankjes.  Wij danken onze sponsoren en de gasten voor hun bijdragen.